Welke sneakers zijn hot? En wat is er belangrijk in je keuze

Sneakers zijn nog altijd erg populair en net zoals andere vormen van mode wordt de stijl van de sneakers sterk beïnvloed door trends. Deze trends worden vaak bepaald door influencers en bekende personages maar ook door wat het volk zelf het mooist vindt. De bekendste sneakermerken spelen dan ook in op deze trends en bieden schoenen aan die hierbij passen. Trends blijven zich vaak ook herhalen. Wat 20 jaar geleden in kan zijn geweest kan nu ook weer een trend worden. In 2023 is dit de trend!

Vintage, platform en kleurrijk

Vintage sneakers zijn nog steeds erg populair. De merken spelen hier ook erg op in en daarom worden er sneakers opnieuw uitgebracht die twintig jaar geleden al werden verkocht. De schoenen die vroeger erg hip waren keren dus nu weer terug. Daarom zien we dus ook steeds meer schoenen met een iets ouderwetse uitstraling van merken zoals Vans, Reebok en Adidas. 

Damesschoenen worden tegenwoordig erg vaak gezien met een erg dikke zool. Sommige meiden willen namelijk iets langer lijken. In plaats van het dragen van hakken is het tegenwoordig gewoon mogelijk om een paar sneakers te kopen met een extra dikke zool. Het ziet er erg mooi uit en geeft je ook nog extra hoogte. Dit is de perfecte oplossing als je iets langer wilt lijken. 

Felle kleuren komen ook steeds vaker terug in de wereld voor schoenen. De schoenen vallen heel erg op en bevatten een combinatie van verschillende felle kleuren of hebben erg kleurvolle details. Deze schoenen worden vooral gedragen in de zomer en in het voorjaar en passen perfect bij minimalistische outfits. 

Simpele schoenen in het wit of in het zwart worden ook steeds meer geliefd. Steeds meer mensen vinden het mooi om schoenen te dragen die niet heel erg veel opvallen. Denk bijvoorbeeld aan de witte Nike Air Force 1. Deze schoenen zijn heel erg populair en kunnen gecombineerd worden met elke mogelijke outfit. 

Merkloze sneakers worden ook een stuk meer populair. Tegenwoordig brengen steeds meer verschillende kledingwinkels hun eigen schoenen uit. Deze zijn vaak een stuk goedkoper tegenover merkschoenen en zien er ook nog eens leuk uit. Als je niet te veel geld kwijt wilt zijn voor een paar schoenen is dit de ideale keuze. Tegenwoordig begint het ook een trend te worden om deze goedkope schoenen aan te schaffen. 

De juiste keuze maken

Wat natuurlijk erg belangrijk is bij het kiezen van een paar schoenen is je outfit. Door te kijken naar wat voor kleding je draagt kan je direct een goed paar sneakers aanschaffen! Draag je bijvoorbeeld veel verschillende soorten kleuren is het leuker om te gaan voor een paar minimalistische sneakers. Draag je wijde broeken is dit misschien leuk om te combineren met retro sneakers en wil je iets langer lijken kan je kiezen voor een paar sneakers met een dikkere zool. Op deze manier kan je het beste een paar trendy sneakers uitzoeken voor het aankomende jaar!

Welke sneakers zijn hot? En wat is er belangrijk in je keuze

Sneakers van voetballers

Andy van der Meijde is een oud-voetballer die na zijn loopbaan als trainer begon met programma’s op de televisie. De speler heeft zelfs zijn eigen reality show gehad op SBS6 en RTL 5. Andy van der Meijde was een van de meest invloedrijke voetballers op de Nederlandse televisie en daarom ook voor sneakers en kleding. 

De sneakers die voetballen dragen

Van der Meijde werd wel eens gezien op reclames op de televisie. In deze reclames is echt te vinden op sneakers. Op de programma’s op de televisie heeft deze oud-voetballer echter altijd leuke kleding aan met hippe sneakers. Veel mensen zijn beïnvloed geraakt hierdoor en hebben dezelfde schoenen gekocht en daarom heeft hij erg veel invloed gehad op de wereld van schoenen.

Als ex-voetballer zijn schoenen natuurlijk heel belangrijk. Andy van der Meijde droeg op het veld natuurlijk alleen voetbalschoenen, maar koos altijd de mooiste sneakers voor buiten de wedstrijden. Tegenwoordig zijn sneakers heel erg populair en kiezen mensen de hipste modellen uit om te dragen bij hun leuke outfit. Ex-voetballers en bekende Nederlanders hebben een erg grote invloed op de keuze van sneakers van de Nederlandse bevolking.

Nieuw speelgoed, fidget toys!

Elke klas kent wel een leerling die moeite heeft met stilzitten. Constant met een pen spelen, de hele tijd aan het friemelen of trillen met het been. Wat zijn fidget toys? Een fidget toy zorgt ervoor dat de kinderen iets hebben om hun aandacht en focus beter op te richten en actiever te kunnen luisteren. 

Wat zijn fidget toys

Je hebt het misschien wel eerder gehoord maar vraagt jezelf af, wat zijn fidget toys? Tegenwoordig zie je allerlei kleurrijke plastic stukken met bubbeltjes liggen in de winkel. Deze zogenaamde pop-its zijn een fidget toy. Kinderen kunnen hier de hele tijd mee friemelen zodat ze niet met hun handen of benen bezig zijn en juist beter kunnen focussen op de les. Fidget toys komen voor in allerlei verschillende vormen en soorten. 

Om ervoor te zorgen dat je kind stopt met friemelen en hierdoor bijvoorbeeld zijn nieuwe sneakers kapot maakt kan je fidget toys aanschaffen. Deze speeltjes zijn niet te duur en zorgen ervoor dat de kinderen beter kunnen focussen op de dingen die hun verteld wordt terwijl ze constant iets te doen hebben met de handen. Onderzoek toont zelfs aan dat fidget toys erg effectief zijn, ook in het onderwijs. 

Nieuw speelgoed, fidget toys!

Kleding als je artiest bent

Als je een artiest bent kijken veel verschillende mensen naar je kleding. Je wilt er daarom natuurlijk goed uitzien voor het publiek. De meeste artiesten zijn namelijk ook influencers voor hun fans en hebben invloed op de kleding die hun fans dragen. 

Kleding van de deelnemers beste zangers

De Beste Zangers is een programma op de Nederlandse televisie. Tijdens het programma wordt gezocht naar de beste zanger van het moment. Een van de zangers staat centraal per aflevering en aan het eind van de aflevering bepaald deze zanger wie het nummer het best heeft uitgevoerd. Wie de meeste afleveringen heeft gewonnen aan het einde van de beste zangers heeft gewonnen.

De mensen op het programma de beste zangers zijn altijd heel trendy gekleed. Ze hebben vaak een prachtige outfit aan met moderne en hippe sneakers. Veel mensen halen hun inspiratie van kleding van bekende Nederlanders of bijvoorbeeld hun idool. Vaak wordt er ook gekeken naar de sneakers en kleding die wordt gedragen door de deelnemers van de beste zangers van Nederland. Niet alleen op het programma zelf, maar ook via bijvoorbeeld social media. 

Kleding als je artiest bent

Drink gezond water tijdens het sporten

Kraanwater in Nederland is gewoon te drinken. Er zijn echter een groot aantal mineralen aanwezig zoals natrium, kalium en magnesium. Deze stoffen bepalen de smaak van het drinkwater en ook de hardheid. Hoewel dit geen schadelijke stoffen zijn in grote hoeveelheid is puur water toch een stuk beter voor je lichaam. 

Aquacell waterontharder

Als je wilt gaan sporten en zeker wilt weten dat je water gezond is kan je ervoor kiezen om flesjes water te halen. Deze plastic flessen zorgen echter voor erg veel afval en zijn slecht voor het milieu. Een waterontharder van Aquacell kan ervoor zorgen dat je kraanwater een stuk gezonder wordt zodat je ook kraanwater kan drinken tijdens het sporten. Op deze manier hoef je niet steeds nieuwe flesjes water aan te schaffen. 

Met een Aquacell waterontharder kan je de volgende keer gewoon een opnieuw te vullen fles bijvullen met je nieuwe ontharde kraanwater en dit drinken tijdens het sporten. Trek je nieuwe sportsneakers aan, vul je fles en je kan op pad gaan. Je hoeft je geen zorgen meer te maken of je een flesje water hebt staan en of je water niet te hard is om te drinken. De Aquacell waterontharder is de ideale oplossing voor gezond water tijdens het sporten. 

Drink gezond water tijdens het sporten

Zo draag je jouw sneakers langer

Wil je eenvoudig leven en minder afhankelijk zijn van geld en de verschillende trends? Dan kan je ervoor kiezen om duurzaam om te gaan met je kleding. Denk bijvoorbeeld aan schoenen. Een goed paar merkschoenen kan aardig wat geld kosten. Door deze goed te onderhouden kunnen ze een stuk langer meegaan. 

Sneakers onderhouden helpt bij eenvoudig leven

Je spullen hergebruiken is een belangrijk onderdeel van eenvoudig leven. Upcycling en het duurzaam gebruiken van producten zorgt er namelijk voor dat je een stuk minder geld uit hoeft te geven voor sneakers en andere soorten kleding. Als je een paar trendy sneakers koopt, simpele minimalistische modellen, kan je deze schoon en netjes houden zodat je er jaren mee door kan.

Goedkopere schoenen gaan vaak een stuk minder lang door omdat het materiaal minder sterk is. Door een paar schoenen te kopen van goede kwaliteit kan je hier een stuk langer mee. Door de schoenen goed te beschermen en regelmatig schoon te maken kan je ervoor zorgen dat je niet zo snel meer nieuwe schoenen hoeft te kopen. Met een paar sterke schoenen kan je soms wel vijf jaar mee. Dit is dus een belangrijk onderdeel van eenvoudig leven. 

Zo draag je jouw sneakers langer

Sporten en koolhydraatarm eten

Als je van plan bent om gewicht te verliezen is een koolhydraatarm dieet zeker aan te raden. Tijdens dit dieet eet je producten die arm zijn aan koolhydraten of deze amper bevatten. Je eet veel koolhydraatarme recepten met groenten, volkoren producten, fruit, vis, zaden, pitten en noten. 

Koolhydraatarme recepten en sporten

Koolhydraatarme recepten kunnen erg helpen met afvallen. Koolhydraten zijn namelijk een belangrijke bron van energie in je lichaam. Wanneer je een stuk minder koolhydraten eet gaat het vet in je lichaam omgezet moeten worden in energie. Hierdoor val je af. Combineer je dit met hardlopen of wandelen in een paar comfortabele en sportieve sneakers kan je ervoor zorgen dat je vet kwijt gaat raken. 

Een crashdieet kan erg ongezond zijn en wanneer je hiermee stopt kan je het gewicht al snel weer terugkrijgen. Een koolhydraatarm dieet blijft gezond en zorgt ervoor dat je veel gewicht kan verliezen. Je mag bepaalde soorten voeding misschien niet eten maar er zijn een paar koolhydraatarme recepten die toch erg lekker zijn. Daarnaast zijn ze natuurlijk laag in koolhydraten en perfect voor het verbranden van vet. Op deze manier kan je toch lekker eten terwijl je op dieet bent. 

Sporten en koolhydraatarm eten

Is er een kledingvoorschrift op schiphol?

Ga je op vakantie met het vliegtuig? Dan is de kans aanwezig dat je een paar uur in een vliegtuig moet blijven zitten. Daarom wil je je misschien wel comfortabel gaan kleden. Misschien vraag je jezelf dan: Zijn er regels aan de kleding die je kan dragen bij je schiphol vertrek?

Welke kleding kan je dragen schiphol vertrek?

In principe kan je bijna alles dragen naar het vliegveld. Omdat het in het vliegtuig vrij koud kan worden is het aan te raden om niet te blote kleding te dragen. Als je naar een warm land gaat kan het misschien verleidelijk zijn om je te kleden in een korte broek of rokje en een T-shirt of topje. In het vliegtuig bij je schiphol vertrek kan dit echter aardig koud worden.

Het beste is om je te kleden in laagjes. Doe bijvoorbeeld je zomerkleding aan en doe er een joggingbroek en een trui overheen met een paar comfortabele trendy sneakers. Deze kan je uitdoen als het toch te warm wordt in het vliegtuig. Meestal is een joggingbroek en trui echter genoeg. Op deze manier kan je comfortabel in het vliegtuig zitten bij je schiphol vertrek en heb je het niet te koud in het vliegtuig.

Is er een kledingvoorschrift op schiphol?

Sneakers in de voetbalwereld

Ook in de voetbalwereld zijn sneakers heel erg populair. Wanneer de spelers hun voetbalschoenen niet aan hebben dragen ze vaak een paar comfortabele sneakers en in sommige gevallen zelfs erg dure en exclusieve schoenen. 

De sneakers van Jackie Groenen

Vaak worden de trends van sneakers bepaald door influencers. De voetbalster Jackie Groenen is hier een goed voorbeeld van. Deze voetbalster is onderdeel van het Nederlands elftal en heeft meer dan 350.000 volgers op Instagram. Wanneer Jackie Groenen een foto op haar Instagram plaatst wordt er vaak vrijwel direct gekeken naar haar sneakers. Vaak dragen deze spelers trendy sneakers die populair zijn onder de Nederlandse bevolking. 

Het is steeds vaker te merken dat bekende voetbalsters zoals Jackie Groenen een groot invloed hebben op de trends van het moment. Door Social Media krijgen steeds meer mensen een inzicht op wat de bekende Nederlanders dragen en raken hierdoor geïnspireerd. Daarom zijn de meeste sportidolen vaak ook influencers op Social Media. Van mooie schoenen tot een prachtig shirt dat je een keer hebt gezien op het internet kan dit de keuze van kleding van de Nederlandse bevolking erg veel beïnvloeden. 

Sneakers in de voetbalwereld